Muffinki bananowo-twarogowe

Składniki (na 12 sztuk):
  • 1/2 kostki twarogu (125 g)
  • 1 duży banan
  • 1 jajko
  • 1 łyżka (8g) budyniu waniliowego
  • 1 łyżka miodu
  • 30 g rodzynek
  • 2 kostki czekolady gorzkiej (min. 70 % kakao)


Twaróg zblendować z resztą składników (poza czekoladą), aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Masę nakładać do foremek na muffinki, a następnie włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 15 minut. Gdy lekko przestygną, wyjąć z piekarnika i podać z posiekaną czekoladą na wierzchu.



1 z 12 muffinek = Kal: 41kcal | Tłusz: 1,23g | Węglo: 5,00g | Białk: 2,58g






http://fitniefat.pl/503118,Muffinki-grzechu-warte-PRZEPISY.html#ixzz5B4tv09cw

Komentarze