Składniki:
- 1 opakowanie sałaty roszponki, rukoli lub 1/3 główki sałaty lodowej
- 300 g małych pomidorków
- 100 g sera feta
- 170 g kukurydzy
- 1/2 papryczki chili lub 1/4 czerwonej cebuli
- winegret:4 łyżki oliwy, 1 łyżka soku z cytryny, 1/2 łyżki miodu, sól pieprz
Sałatę opłukać, osuszyć, wyłożyć do salaterki (sałatę lodową wcześniej pokroić).
Dodać pokrojone na połówki pomidorki, posypać pokrojoną w kosteczkę fetą oraz odcedzoną kukurydzą.
Papryczkę chili przekroić wzdłuż na pół i usunąć nasiona, pokroić w kosteczkę. Cebulę cienko posiekać. Papryczkę lub cebulę dodać do sałatki.
Przygotować winegret. Sałatkę doprawić solą i pieprzem oraz polać winegretem na niedługo przed podaniem.
Dodać pokrojone na połówki pomidorki, posypać pokrojoną w kosteczkę fetą oraz odcedzoną kukurydzą.
Papryczkę chili przekroić wzdłuż na pół i usunąć nasiona, pokroić w kosteczkę. Cebulę cienko posiekać. Papryczkę lub cebulę dodać do sałatki.
Przygotować winegret. Sałatkę doprawić solą i pieprzem oraz polać winegretem na niedługo przed podaniem.
Komentarze
Prześlij komentarz