Naleśniki gryczane z warzywnym nadzieniem






Składniki na 3 naleśniki:
  • 3 łyżki mąki np. gryczanej
  • 1 jajko 
  • ok. 150 ml wody
  • posiekane listki kolendry

Nadzienie:

  • marchew
  • pietruszka
  • kawałek selera
  • kawałek batata 
  • por
  • ząbek czosnku 
  • 2 łyżki masła
  • sól, kmin rzymski, kozieradka, lubczyk, oregano
  • odrobina cheddara do posypania 

Wszystkie warzywa pokroić w kostkę/plasterki. Pora udusić na maśle. Resztę warzyw ugotować. Do ugotowanych warzyw dodać pora, doprawić i zblenderować.

Warzywa wykładać na naleśniki, zwinąć.
Gotowe naleśniki podgrzać na patelni. Na koniec posypać serem cheddar. 


Przepis na 3 porcje
Porcja=114 kcal

Komentarze