Składniki na 3 naleśniki:
Nadzienie:
Wszystkie warzywa pokroić w kostkę/plasterki. Pora udusić na maśle. Resztę warzyw ugotować. Do ugotowanych warzyw dodać pora, doprawić i zblenderować.
Warzywa wykładać na naleśniki, zwinąć.
Gotowe naleśniki podgrzać na patelni. Na koniec posypać serem cheddar.
- 3 łyżki mąki np. gryczanej
- 1 jajko
- ok. 150 ml wody
- posiekane listki kolendry
Nadzienie:
- marchew
- pietruszka
- kawałek selera
- kawałek batata
- por
- ząbek czosnku
- 2 łyżki masła
- sól, kmin rzymski, kozieradka, lubczyk, oregano
- odrobina cheddara do posypania
Wszystkie warzywa pokroić w kostkę/plasterki. Pora udusić na maśle. Resztę warzyw ugotować. Do ugotowanych warzyw dodać pora, doprawić i zblenderować.
Warzywa wykładać na naleśniki, zwinąć.
Gotowe naleśniki podgrzać na patelni. Na koniec posypać serem cheddar.
Przepis na 3 porcje
Porcja=114 kcal
Komentarze
Prześlij komentarz