Czerwone gofry

Składniki:
  • 200 g upieczonych buraków
  • szklanka wody gazowanej
  • 2 łyżki nasion chia
  • 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego
  • 2 jaja
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki mąki ryżowej
  • 2 łyżki płatków jaglanych
  • łyżeczka oleju kokosowego

Upieczone, ostudzone buraki obieram ze skórki. Blenderem miksuję je z wodą do uzyskania gęstego koktajlu. Dodaję nasionka chia, siemię lniane, jajka, proszek, mąkę ryżową i płatki. Rozgrzaną  gofrownicę smaruję olejem kokosowym. Smażę gofry. Podaję z miodem i bananem, posypanym pyłkiem pszczelim.






Źródło: http://domdladuszy.blogspot.com/2017/01/burak-w-roli-gownej-czerwone-gofry.html

Komentarze