- 200 g upieczonych buraków
- szklanka wody gazowanej
- 2 łyżki nasion chia
- 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego
- 2 jaja
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki mąki ryżowej
- 2 łyżki płatków jaglanych
- łyżeczka oleju kokosowego
Upieczone, ostudzone buraki obieram ze skórki. Blenderem miksuję je z wodą do uzyskania gęstego koktajlu. Dodaję nasionka chia, siemię lniane, jajka, proszek, mąkę ryżową i płatki. Rozgrzaną gofrownicę smaruję olejem kokosowym. Smażę gofry. Podaję z miodem i bananem, posypanym pyłkiem pszczelim.
Źródło: http://domdladuszy.blogspot.com/2017/01/burak-w-roli-gownej-czerwone-gofry.html
Komentarze
Prześlij komentarz