Spód:
Rodzynki zalać wrzątkiem i odstawić na 15 min. Wrzucić do blendera wraz z płatkami owsianymi. Dodać trochę wody z daktyli. Zblendować tak, aby powstała gęsta masa. Wyłożyć na blaszkę i odstawić do lodówki.
Masa:
- 250g twarogu
- 180g jogurtu naturalnego
- 15g galaretki bez cukru )
- słodziło
Galeretkę rozpusścić w 100 ml wrzątku i odstawić do przestygnięcia. Twaróg z jogurtem i słodzidłemzblendować na jednolitą masę, dodać przestudzoną galaretkę i miksować do połączenia składników. Masę przełożyć na nasz spód i odstawić do lodówki.
Galaretka:
- 100g truskawek (lub innych owoców lub niczego)
- 50g galaretki bez cukru
Galaretkę zrobić wg instrukcji na opakowaniu (w 400ml wrzątku) i odstawić do przestygnięcia. Dodać owoce i wylać na przestygniętą masę. Ponownie odstawić do lodówki.
1/4= Kal: 207kcal | Tłusz: 2,55g | Węglo: 32,02g | Białk: 15,69g
Komentarze
Prześlij komentarz