Fit Kinder Country

Składniki:
  • 2 jaja
  • 60g mąki
  • 50 ml kefiru
  • 5g kakao
  • łyżeczka pdp
  • słodzidło
Masa:
  • 400g twarogu
  • 180g jogurtu naturalnego
  • 40g płatków owsianych-zmielonych
  • 10g żelatyny
  • słodzidło
  • 50g gorzkiej czekolady



Biszkopt: Białka jaj ubijamy na sztywno. Dodajemy resztę składników i miksujemy na najmniejszych obrotach.Pieczemy około 22/25min 180*C*sypnijcie jakiegoś słodzidła, ja jadłam tylko troszkę i biszkopt wyszedł ciut za gorzki
Masa: Żelatynę rozpuszczamy w 100ml wrzątku i odstawiamy do przestudzenia. Twaróg, jogurt i słodzidło blendujemy na gładką masę, dodajemy przestudzoną żelatynę i miksujemy do połączenia się składników. Dodajemy płatki owsiane i mieszamy łyżką.Masę wylewamy na przestudzony biszkopt i odstawiamy do lodówki.
Na wierzch zetrzeć gorzką czekoladę.


1 z 4 porcji =Kal: 334kcal | Tłusz: 11,11g | Węglo: 28,46g | Białk: 27,37g 




Komentarze