Jogurtowiec na otrębach

.
Składniki:
  • 700 g jogurtu naturalnego ( lub 400 g jogurtu naturalnego + 150 g owocowego)
  •  3 jaja
  • 50 g płatków owsianych
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • słodzi (3 tabletki)
  • 2 łyżki kawy
  • 6 łyżeczek żelatyny

Płatki mielimy, dodajemy żółtka, rozpuszczony słodzik, proszek do pieczenia i ubitą pianek z białek. Miksujemy. Przekładamy do tortownicy (24 cm) i pieczemy 25 minut w 180'C.

Jogurt mieszamy z rozpuszczoną żelatyną i słodzikiem.
Biszkopt namoczyć rozpuszczoną kawą, wyłożyć na to masę serową. 
Dodatkowo można dodać owoce.






1/4= Kal: 217kcal | Tłusz: 10,04g | Węglo: 16,73g | Białk: 14,13



Komentarze