Bananowy sernik

Składniki:
  • I warstwa
    • 150 g twarogu
    • 100 ml mleka
    • 200 g jagód/innych owoców
    • 100 g jogurtu naturalnego
    • 20 g żelatyny - rozpuścić w 100 ml wrzątku
Owce zblendować z mlekiem i jogurtem. Dodać ser i ponownie zblendować. Do masy wlać przestudzoną żelatynę, wymieszać i wylać do tortownicy. Wstawić do lodówki.
  • II warstwa
    • 2 banany
    • galaretka cytrynowa
Galaretkę przygotować w połowie zalecanego wrzątku. Ostudzić i dodać banany. Zblendować na gładką masę. Wylać masę na I warstwę i ponownie wstawić do lodówki.





100 g = Kal: 64kcal | Tłusz: 0,66g | Węglo: 9,65g | Białk: 5,52g



Komentarze