Kopiec kreta

Biszkopt:

  • 2 jaja
  • 40 g mąki kukurydzianej
  • 10 g kakao
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • słodzik
Białka ubijamy, dodajemy resztę składników i mieszamy. Wylewamy do tortownicy i pieczemy w 180'C przez 20 minut.

Krem:
  • 300 g jogurtu naturalnego
  • 125 g chudego twarogu
  • 15 g żelatyny + 100 ml wrzątku
  • 12 g gorzkiej czekolady
  • słodzik
Jogurt, twaróg i słodzik blendujemy. Dodajemy przestudzoną, rozpuszczoną żelatynę we wrzątku. Dodajemy czekoladę i mieszamy.

Dodatkowo:
  • banan
Z przestudzonego biszkoptu wydłubujemy górę. Na spód układamy pokrojonego banana. Następnie wylewamy krem i wierzch posypujemy wydłubanym wcześniej ciastem.


1/4 całości = Kal: 218kcal | Tłusz: 7,34g | Węglo: 22,53g | Białk: 14,55g



Komentarze