Biszkopt:
- 2 jaja
- 40 g mąki kukurydzianej
- 10 g kakao
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- słodzik
Białka ubijamy, dodajemy resztę składników i mieszamy. Wylewamy do tortownicy i pieczemy w 180'C przez 20 minut.
Krem:
- 300 g jogurtu naturalnego
- 125 g chudego twarogu
- 15 g żelatyny + 100 ml wrzątku
- 12 g gorzkiej czekolady
- słodzik
Dodatkowo:
- banan
Z przestudzonego biszkoptu wydłubujemy górę. Na spód układamy pokrojonego banana. Następnie wylewamy krem i wierzch posypujemy wydłubanym wcześniej ciastem.
1/4 całości = Kal: 218kcal | Tłusz: 7,34g | Węglo: 22,53g | Białk: 14,55g
Komentarze
Prześlij komentarz