Schab w sosie z marchewką

Składniki:

  • ząbek czosnku
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 300 ml wody
  • 400 g schabu
  • marchewka
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka mąki pszennej
  • przyprawy: papryka, pieprz, oregano
Do garnka wlać odrobinę wody, podsmażyć czosnek, dolać sos, pieprz i resztę wody. Pokrojony i rozbity schab wrzucić do wrzątku, gotować 20 minut. Następnie dodać pokrojoną w kosteczkę marchewkę i gotować około 30 minut-do momentu gdy mięso będzie kruche.
Na koniec odlać trochę sosu z garnka do szklanki, dodać do tego mąkę, wymieszać i wlać do garnka z mięsem. Chwilę gotować.


1/4=
Kal: 212kcal | Tłusz: 5,74g | Węglo: 12,86g | Białk: 25,98g



Komentarze