Blok czekoladowy

Składniki:

  • 200 g cukru (1 szklanka)
  • 1 margaryna
  • 0,5 szklanki wody
  • 3 łyżki kakao
  • 400 g mleka w proszku
  • 400 g herbatników
  • 150 g orzechów włoskich / rodzynek / migdałów
Roztopić masło, dodać cukier, wodę, kakao i wymieszać. Podgrzewać, aż cukier się roztopi. Następnie ostudzić. Do lekko ciepłej masy dodać pokruszone herbatniki, bakalie, mleko w proszku. Dokładnie wymieszać i upchnąć do keksówki(lub innej formy). Najlepiej odstawić do schłodzenia na kilka godzin.


Wartości odżywcze:
Całość: Kal: 7694kcal | Tłusz: 459,72g | Węglo: 740,47g | Białk: 180,09g
100 g : Kal: 513kcal | Tłusz: 30,65g | Węglo: 49,36g | Białk: 12,01g

Komentarze