Składniki na spód:
Składniki na jogurtową masę:
Wszystkie składniki na spód wymieszaj i wylep dno foremki o średnicy 15 cm.
Przygotowanie masy jogurtowej:
Zalej galaretkę 250 ml gorącej wody, dobrze wymieszaj. Przestudź, zmiksuj z jogurtem i chia. Wyłóż gotową masę na wcześniej przygotowany spód. Odstaw do lodówki na 1h do stężenia masy.
Przygotowanie musu:
Zalej żelatynę 4 łyżkami gorącej wody.
Jabłka zmiksuj ze skórkami (można również bez skórek) na gładką masę. Dodaj przestudzoną żelatynę i wymieszaj. Wyjmij z lodówki ciasto i na stężoną masę wylej mus. Ponownie odstaw do stężenia na minimum 1 godzinę.
Smacznego! :)
Wartości odżywcze:
- 30 g mąki kukurydzianej
- 30 g mąki kokosowej
- 2 słodziki rozpuszczone we wrzątku lub 20 g ksylitolu
- 20 g oleju kokosowego
- 6 łyżek wody
Składniki na jogurtową masę:
- 400 g jogurtu naturalnego
- galaretka cytrynowa
- 1 łyżka nasion chia
Składniki na mus jabłkowy:
- 300 g jabłek
- 1 łyżka żelatyny
Przygotowanie spodu:
Przygotowanie masy jogurtowej:
Zalej galaretkę 250 ml gorącej wody, dobrze wymieszaj. Przestudź, zmiksuj z jogurtem i chia. Wyłóż gotową masę na wcześniej przygotowany spód. Odstaw do lodówki na 1h do stężenia masy.
Przygotowanie musu:
Zalej żelatynę 4 łyżkami gorącej wody.
Jabłka zmiksuj ze skórkami (można również bez skórek) na gładką masę. Dodaj przestudzoną żelatynę i wymieszaj. Wyjmij z lodówki ciasto i na stężoną masę wylej mus. Ponownie odstaw do stężenia na minimum 1 godzinę.
Smacznego! :)
Wartości odżywcze:
1/4 = Kal: 230kcal | Tłusz: 13,64g | Węglo: 22,16g | Białk: 7,20g
Komentarze
Prześlij komentarz