Składniki na biszkopt:
- 2 jaja
- 25g mąki (np. kukurydzianej)
- 10g budyniu czekoladowego
- 10g kakao
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
Białka ubijamy na sztywno. Cały czas miksując dodajemy erytrytol, następnie żółtko. Zmniejszamy obroty na minimum, dodajemy pozostaje składniki i miksujemy tylko do powstania jednolitej masy. Masę rozsmarowujemy na kształt prostokąta na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy 20-23min w 180*C.
Masa:
- 400g gęstego jogurtu naturalnego
- 16g żelatyny
- słodzidło
Żelatynę rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody. Jogurt i słodzidło blendujemy na gładką masę, następnie łączymy z przestudzoną żelatyną. Biszkopt przecinamy na pół (nie wzdłuż, tylko jakby na pół patrząc od góry. Można również pozostawić biszkopt bez przecinania (jak na zdjęciu).
1/3 całości= Kal: 205kcal | Tłusz: 8,15g | Węglo: 19,97g | Białk: 12,24g
Komentarze
Prześlij komentarz