Brownie buraczano-kokosowe

Składniki:


  • burak - starty na drobnych oczkach
  • 2 jaja
  • 2 słodziki/ 2 łyżki erytrolu
  • łyżeczka kakao
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2,5 łyżki mąki kokosowej

Przygotowanie:
Białka ubijamy. Żółtka łączymy z burakiem, kakao, jogurtem, słodzikiem i mąką. Czekamy chwile aż mąka zacznie działać i jeżeli masa będzie za sucha dodajemy jogurtu. Łączymy masę z białkami bardzo powolutku mieszając. Piekarnik nagrzewamy na 190 i pieczemy  25-30 minut.


Wartości odżywcze:
1/2 całości = Kal: 161kcal | Tłusz: 8,23g | Węglo: 7,42g | Białk: 12,45g

Komentarze