Dyniowa rolada z twarogiem

Składniki na spód:

  • 2 jaja
  • 200 g puree z dyni
  • 30 g mąki (kukurydzianej lub innej)
Krem:
  • 200 g twarogu
  • 15 g mielonego lnu(można pominąć i wtedy należy wziąć 1/4 szklanki wody zamiast 1/3)
  • słodzik (3 kapsułki)
  • 1/3 szklanki wody
Sposób przygotowania:
Dynie, jaja, mąkę wymieszać/zblendować. Wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w piekarniku 20 min w 180'C. Ostudzić.
Słodzik rozpuścić w gorącej wodzie. Dołożyć twaróg, len i zblendować.
Chłodny placek należy posmarować kremem i zawinąć w roladę. Pokroić w mniejsze kawałki.


Wartości odżywcze:
1/2 całości = Kal: 331kcal | Tłusz: 10,26g | Węglo: 28,07g | Białk: 32,87g


Komentarze