Składniki na spód:
Składniki na masę serową:
Banan, ser i jogurt blendujemy na gładka masę.Dodajemy sok i slodzidło. Żelatyne zalewamy wodą i jak napęcznieje to delikatnie podgrzewamy i łączymy z masą.
Polowe wylewamy na spód i do lodówki do stężenia, następnie wylewamy galaretkę, ponownie odstawiamy. Po stężeniu wylewamy II część masy serowej.
Wartości odżywcze:
1/8 całości=Kal: 307kcal | Tłusz: 12,85g | Węglo: 39,47g | Białk: 10,74g
- 150g daktyli
- 150 płatków owsianych
- 50g wiórków kokosowych
- 15g kakao
- 40g oleju kokosowego
Składniki na masę serową:
- 2 banany
- 250g sera bialego
- 400g j.naturalnego
- 4 słodziki
- Łyżka soku z cytrtny
- 12g żelatyny
- 200 ml wrzącej wody
- Galaretka np. Malinowa
- 2 kostki czekolady
Banan, ser i jogurt blendujemy na gładka masę.Dodajemy sok i slodzidło. Żelatyne zalewamy wodą i jak napęcznieje to delikatnie podgrzewamy i łączymy z masą.
Polowe wylewamy na spód i do lodówki do stężenia, następnie wylewamy galaretkę, ponownie odstawiamy. Po stężeniu wylewamy II część masy serowej.
Wartości odżywcze:
1/8 całości=Kal: 307kcal | Tłusz: 12,85g | Węglo: 39,47g | Białk: 10,74g
Komentarze
Prześlij komentarz