Składniki:
- 300 g puree z dyni
- 500 g twarogu chudego
- 3 jaja
- 30 g mąki ziemniaczanej
- 40 g budyniu waniliowego w proszku
- słodzik (u mnie 5 słodzików rozpuszczonych we wrzątku)
- 1,5 łyżeczki cynamonu
- skórka z pomarańczy
- ew. na wierzch do posypania migdały
Białka jaj ubij na sztywną pianę. Pozostałe składniki wymieszaj (zblenduj) i dodaj białka. Wylej ciasto do blaszki i ewentualnie posyp wierzch ciasta migdałami. Piecz w 180'C przez około 45 minut.
Wartości odżywcze:
Całość = Kalorie: 957kcal | Tłuszcze: 20,85g | Węglowodany: 66,03g | Białko: 124,88g
1/8 ciasta = Kalorie: 120kcal | Tłuszcze: 2,61g | Węglowodany: 8,25g | Białko: 15,61g
Komentarze
Prześlij komentarz