Składniki:
- 150 g daktyli
- 15 g kakao
- 10 g oleju kokosowego
- 50 g płatków owsianych
Daktyle namaczamy we wrzątku (ok. 15 minut). Odlewamy wodę, blendujemy, dodajemy pozostałe składniki i ponownie blendujemy całość. Wykładamy masę do foremki i wstawiamy do zamrażalnika na 20 minut.
Masa dyniowa:
- 500 g dyni - upieczonej lub wykorzystujemy puree dyniowe
- 2 banany
- 25 g żelatyny
- 200 ml mleka
Żelatynę przygotowujemy w niewielkiej ilości wrzątku. Pozostałe składniki blendujemy, dodajemy żelatynę i ponownie blendujemy. Całość wylewamy na spód i wstawiamy do lodówki do stężenia.
Wartości odżywcze:
Całe ciasto = Kalorie: 1312kcal | Tłuszcze: 29,72g | Węglowodany: 237,20g | Białko: 28,75g
1/8 ciasta = Kalorie: 164kcal | Tłuszcze: 3,72g | Węglowodany: 29,65g | Białko: 3,59g
Komentarze
Prześlij komentarz