Zielone roladki z kurczaka

Składniki:


  • 500 g piersi z kurczaka 
Farsz:


  • dwie garście liści szpinaku
  • 2 łyżki listków bazylii
  • 2 ząbki czosnku
  • około 4 łyżek parmezanu
  • cebula
  • łyżka natki pietruszki
  • pieprz
Przygotowanie:
Szpinak i bazylię opłucz i osusz. Poszatkuj na drobne kawałeczki. Cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Czosnek przeciśnij przez praskę. Połącz składniki.

Pierś z kurczaka opłucz, osusz, rozbij na płaty 0,5-1 cm. Oprósz pieprzem. Na każdy płat nałóż farsz, posyp serem startym na drobnych oczkach i mocno zwiń w rulonik. Tak zwinięte roladki ułóż w
naczyniu żaroodpornym lub na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na koniec posyp wszystkie roladki startym parmezanem. 
Gotowe rolady wstaw do piekarnika na 185' i piecz przez 30 min.

Wartości odżywcze:
1 roladka ( 1/8 całości): Kalorie: 144kcal | Tłuszcze: 6,54g | Węglowodany: 0,14g | Białka: 20,03g

Komentarze