Składniki:
- 500 g piersi z kurczaka
- dwie garście liści szpinaku
- 2 łyżki listków bazylii
- 2 ząbki czosnku
- około 4 łyżek parmezanu
- cebula
- łyżka natki pietruszki
- pieprz
Przygotowanie:
Szpinak i bazylię opłucz i osusz. Poszatkuj na drobne kawałeczki. Cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Czosnek przeciśnij przez praskę. Połącz składniki.
Pierś z kurczaka opłucz, osusz, rozbij na płaty 0,5-1 cm. Oprósz pieprzem. Na każdy płat nałóż farsz, posyp serem startym na drobnych oczkach i mocno zwiń w rulonik. Tak zwinięte roladki ułóż w
naczyniu żaroodpornym lub na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na koniec posyp wszystkie roladki startym parmezanem.
naczyniu żaroodpornym lub na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na koniec posyp wszystkie roladki startym parmezanem.
Gotowe rolady wstaw do piekarnika na 185' i piecz przez 30 min.
Wartości odżywcze:
1 roladka ( 1/8 całości): Kalorie: 144kcal | Tłuszcze: 6,54g | Węglowodany: 0,14g | Białka: 20,03g
Wartości odżywcze:
1 roladka ( 1/8 całości): Kalorie: 144kcal | Tłuszcze: 6,54g | Węglowodany: 0,14g | Białka: 20,03g
Komentarze
Prześlij komentarz