Burrito warzywne


Składniki:

  • filet z piersi kurczaka (400 g)
  • cebula
  • przyprawa do kurczaka
  • 5 pomidorów
  • 1 ogórek
  • mix sałat
  • 5 tortilli pełnoziarnistych
  • (opcjonalnie) sos jogurtowo-czosnkowy
Przygotowanie:
Kurczaka pokroić w kostkę, usmażyć, posypać przyprawą do kurczaka, dodać cebulę i razem smażyć aż do zarumienienia.
Na każdy placek tortilli położyć trochę mixu sałat, następnie pomidora, 1/5 usmażonego kurczaka z cebulą, na wierzch ogórka i opcjonalnie polać sosem.
Następnie tortille zawinąć tak, jak zawijamy burritto. Włożyć na grilla i przypiec z obu stron. Jeśli nie mamy grilla, można podgrzać na patelni.

Wartości odżywcze:
Porcja = Kalorie: 311kcal | Tłuszcze: 5,80g | Węglowodany: 39,91g | Białko: 23,36g

Komentarze